Brödrecept
Snabbakat fiberbröd, 2 bröd, 1½ liter form.

Matfett till formarna
10dl fullkorns vetemjöl
2dl grahamsmjöl
3tsk bikarbonat
1tsk salt
1dl solroskärnor
1dl linfrö
1dl russin
1½dl nötter
1½dl ljus baksirap
10dl filmjölk

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj formarna.

Mät upp samtliga torra ingredienser i en degbunke.

Rör om.

Tillsätt sirapen och filmjölken.

Rör samman till en slät smet.

Fördela smeten jämnt i formarna och ställ in dem i nedre delen av ugnen.

Grädda bröden ca 1 tim i 175 grader.

Stjälp upp de nygräddade bröden ur formarna och låt dem kallna inlindade i bakduk.

Det färdiga resultatet!
Solroskärnorna blir gröna pågrund av bikarbonaten, inget farligt.
Man kan ersätta nötterna (valnötter) med andra nötter och t.ex. aprikoser eller fikon, det man tycker skulle passa.
/Nyttigheterna

Matfett till formarna
10dl fullkorns vetemjöl
2dl grahamsmjöl
3tsk bikarbonat
1tsk salt
1dl solroskärnor
1dl linfrö
1dl russin
1½dl nötter
1½dl ljus baksirap
10dl filmjölk

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj formarna.

Mät upp samtliga torra ingredienser i en degbunke.

Rör om.

Tillsätt sirapen och filmjölken.

Rör samman till en slät smet.

Fördela smeten jämnt i formarna och ställ in dem i nedre delen av ugnen.

Grädda bröden ca 1 tim i 175 grader.

Stjälp upp de nygräddade bröden ur formarna och låt dem kallna inlindade i bakduk.

Det färdiga resultatet!
Solroskärnorna blir gröna pågrund av bikarbonaten, inget farligt.
Man kan ersätta nötterna (valnötter) med andra nötter och t.ex. aprikoser eller fikon, det man tycker skulle passa.
/Nyttigheterna
Kommentarer
Trackback