Brödrecept

Snabbakat fiberbröd, 2 bröd, 1½ liter form.



Matfett till formarna
10dl fullkorns vetemjöl
2dl grahamsmjöl
3tsk bikarbonat
1tsk salt
1dl solroskärnor
1dl linfrö
1dl russin
1½dl nötter
1½dl ljus baksirap
10dl filmjölk



Sätt ugnen på 175 grader. Smörj formarna.



Mät upp samtliga torra ingredienser i en degbunke.



Rör om.



Tillsätt sirapen och filmjölken.



Rör samman till en slät smet.



Fördela smeten jämnt i formarna och ställ in dem i nedre delen av ugnen.



Grädda bröden ca 1 tim i 175 grader.



Stjälp upp de nygräddade bröden ur formarna och låt dem kallna inlindade i bakduk.



Det färdiga resultatet!

Solroskärnorna blir gröna pågrund av bikarbonaten, inget farligt.
Man kan ersätta nötterna (valnötter) med andra nötter och t.ex. aprikoser eller fikon, det man tycker skulle passa.

/Nyttigheterna

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0